Ismerni a város történetét

2023.11.20. 22:09

Ismerik Körmendet - Először szerveztek ilyen vetélkedőt

A Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum először szervezett vetélkedőt Körmend történetének ismerője címmel.

Tóth Judit

Pintér György (balról) a résztvevőkkel

Fotó: Jámbori Tamás

Pintér György múzeumpedagógus, a vetélkedő szervezője lapunk érdeklődésére elmondta: összesen tizenhatan vettek részt a versenyen, közülük nyolcan mindhárom forduló feladatait megoldották. Izgalmas kérdésekre kellett válaszolni, az első fordulóban például arra is kíváncsiak voltak a szervezők, hogy a jelenlegi város területének melyik része volt a legrégebbi időkben lakott. 

A második kérdéscsomagban többek között arra kellett válaszolni, hogy mikor tartották a Várkertben az első majálist? A zárófordulóban a budapesti Lánchíd és a körmendi Batthyány-kastély főépülete közötti azonosságot kutatták a versenyzők. 

– A kérdések egy része személyes utánajárást kívánt, azaz nem lehetett válaszolni saját kutatás nélkül – tette hozzá Pintér György. A vetélkedőn megosztott első helyet hirdettek, merthogy Lőrincz László és Sávoly Zoltán azonos pontszámot értek el. A második helyen is többen – Buda Gáborné, Buda Brigitta, Elek Tibor és Sávolyné Lőrincz Erika osztoztak. Harmadik helyezést ért el Szántó Ákosné, negyedik lett Németh Anita. A múzeum munkatársai tervezik, hogy jövőre ismét meghirdetik a várostörténeti vetélkedőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában