Édes segítség

2023.11.06. 14:00

Jótékonyan, mint Szent Márton - Sütivásárt tartottak Szombathelyen - fotók

Tanárok, diákok és katonák által készített süteményeket kínáltak a már hagyományos Márton-napi jótékonysági vásárban november 6-án, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában.

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

- Immár harmadik éve mi is, mint Szent Márton, megosszuk képzeletbeli köpönyegünket - mondta a vásár kapcsán Karamánné dr. Pakai Annamária, a Képzési Központ igazgatója.

Hallgatói kezdeményezésre született a jótékonysági süteményvásár ötlete. A diákok meg akarták mutatni, hogy a segítő szándék felemelő érzés a fogadó fél és az adományozó számára is. Az egyetem diákjai, oktatói, dolgozói és a szakkollégium hallgatói mellett a Szent-Györgyi Egészségügyi Technikum tanulói, tanárai és a tavalyi évtől a Magyar Honvédség katonái is sütnek finomságokat.  

Extracsokis muffin, mézeskalács, kókuszgolyó, és még rengeteg ínycsiklandozó sütemény várta az érdeklődőket. - Van sajtos tallér is! - kiáltott fel örömében az egyik vásárló.

A vásáron lehetőség volt Szent Márton életéről szóló kvízt kitölteni, libás kitűzőt készíteni, illetve kirakózni is. Teret adtak a FÉHE Kézműves Kuckó Ajándékboltjának is, így közvetve nekik is tudnak segíteni. Hajléktalanok által készített ajándéktárgyak széles választékából válogathatott a látogató.

Mindenki ismeri a történetet, amikor Márton megosztotta köpönyegét a koldussal. Már akkor is bebizonyosodott, hogy egy-egy cselekedet, mondat vagy jó szó mindenki életét megváltoztathatja. Ezen felbuzdulva a szervezők bölcsességeket gyűjtöttek össze, amiket a látogatók véletlenszerűen kihúzhattak egy nagy kalapból, szellemi útravaló gyanánt.

Tavaly csatlakoztak a kezdeményezéshez a Magyar Honvédség Vas vármegyei szervezetei, hatalmas mennyiségű házi készítésű sütemény érkezett tőlük.  

Helyi, kevésbé reflektorfényben lévő szervezetet, alapítványt vagy csoportot támogatnak a bevételből.  Idén az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelési igényű tanulóira esett a választásuk.  

Csak bírjuk sütivel! - mosolygott Annamária és indult is a finomságokkal teli tálcákhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában