Minden, ami musical

2023.11.28. 18:22

Kitettek magukért a szombathelyi gólyák: sok-sok fotót hoztunk a Városi Gólyaavatóról

Diákok zsivajától volt hangos az AGORA nagyterme kedden délután, ugyanis a SZMJV Diákönkormányzata 11. alkalommal szervezte meg a Városi Gólyaavatót. Idén a musical volt a fő téma, többek között a Rómeó és Júlia, a Mamma mia és az Óz, a nagy varázslódalai is felcsendültek.

Csabai Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az eseményt Görcz Gergely diák polgármester nyitotta meg. Elmondta, idén is népszerű volt a felhívásuk, összesen 8 osztály jelentkezett a 2023-as Városi Gólyaavatóra. Alapvetően itt kilencedikes osztályok versenyeznek egymással különböző szombathelyi középiskolákból, a szakmai zsűri pedig végül kihirdeti a győztes osztályt, aki megkapja a Város Gólyája címet.

A diákpolgármester köszöntője után beszédet mondott Dr. Nemény András polgármester is, aki a zsűri egyik tagjaként volt jelen az eseményen. A helyi iskolák közül a Perintparti Szó-fogadó Waldorf Iskola, a Puskás Tivadar Szakképző Iskola, a Vas Vármegyei SzC Gépipari és Informatikai Technikum, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Hefele Menyhért Szakképző Iskola, az Orlay Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, PTE Szent-Györgyi Technikum és az Oladi Technikum egy-egy kilencedikes osztálya nevezett a legjobb gólya-osztályért vívott csatára.

A kapott feladatok között szerepelt az osztályzászló készítése, a közös, a kapott musicalen alapuló koreográfia bemutatása, illetve különböző ügyességi feladatok is – például musical kvíz. A verseny után a gólyák kiereszthették a gőzt, afterparty vett kezdetét, a hangulatról Dj Klepp gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában