Megnyitó

2023.11.25. 20:08

Klasszikus és organikus bútorok a Zarkaházi Szily-kastélyban – Szatmári László Gábornak nyílt kiállítása - fotók

Szatmári László Gábor bútor- és hangszerkészítőnek nyílt kiállítása szombaton a Zarkaházi Szily-kastélyban a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör szervezésében, a Szentkirályi advent nyitórendezvényeként.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

– Ha valaki egy művészeti ágban tehetséges, az gyakran másban is. Ugyanez megfigyelhető az ipar képviselőinél: Szatmári László Gábor először karosszérialakatos volt, azután szűcs lett belőle, végül műbútorasztalos és hangszerkészítő – mondta el köszöntőjében Torjay Valter művészettörténész. Majd az alkotó hosszú és termékeny életútjáról beszélt, amelynek még koránt sincs vége.

– A művességek egyben futnak össze, precizitást, ízlést, formaérzéket kívánnak, érzékenységet, az anyag alapos ismeretét és becsületes munkát. Bútorművesnek lenni nagy tapasztalatot és műveltséget igényel. Bútorai, zeneszerszámai szakmailag, esztétikailag tökéletes alkotások – így méltatta az alkotót, akinek utóbbi harminc-negyven évben készült alkotásai – klasszikus és organikus bútorok – két teremben kaptak helyet. A látogatók az általa készített hegedűt, brácsát és csellót is láthatnak.

Az eseményen Horváth Dániel „Dudu” hegedült. Amint Tóth Kálmán, a városrész önkormányzati képviselő elmondta, rendezvénysorozattal készülnek a karácsonyra, ennek első alkalma volt a szombati kiállításmegnyitó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában