Fejlesztés

2023.11.13. 18:29

Kormányforrás mellé közösségi összefogás: megújult a sportöltöző

A Magyar falu program támogatásából és közösségi összefogásból újult meg a sportöltöző Kemenespálfán, egy falubuszt is vásároltak.

Tömböly Ágnes

Marton Ferenc, Németh Zoltán és Vargáné Szalay Krisztina az ünnepélyes szalagátvágásnál

Forrás: VN/Egészséggel és Sporttal a Kemenespálfai Családokért Egyesület

Mintegy 5,5 millió forintot nyert az Egészséggel és Sporttal a Kemenespálfai Családokért Egyesület a sportpályánál lévő öltözőhelyiségek felújítására. A civil szervezet elnökétől, Vargáné Szalay Krisztinától megtudtuk: a pályázati összeg nem fedezte volna a teljes rekonstrukciót, ám rengetegen járultak hozzá társadalmi munkával a beruházáshoz, igazi közösségi összefogás alakult ki a projekt megvalósításáért. 

- Az eredeti épület jövőre lesz 75 éves, így szinte teljesen a falakig vissza kellett bontani mindent: a felújítás az épület aljzatától a tetőzetéig mindent érintett, szinte csak a falak maradtak. Cserélték a nyílászárókat is – tájékoztatott az egyesületi elnök.

- Az, hogy villanyárammal, vizesblokkokkal ellátták ezt az épületet, olyan fejlesztést jelentett, amivel évtizedes lemaradásokat tudtunk behozni. Az pedig, hogy ez egy Kemenespálfán működő civil szervezet gondozásában és az itt élő vállalkozó iparosok – villanyszerelők, kőművesek, fűtésszerelők, festők – összefogásával valósult meg, fantasztikus eredmény a falu életében – nyilatkozta Németh Zoltán polgármester az átadás után. Hangsúlyozta azt is, az alig 400 lelkes Kemenespálfán több, mint ötven 14 év alatti gyermek él, akiknek a sportszeretete töretlen. Nekik és az izgő-mozgó fiatalság számára is modernebb sportolási körülményeket teremtettek. A polgármester bízik abban, hogy nem ez volt az utolsó eredményes együttműködés a civil szervezet és az önkormányzat között. Mint ahogy a település számára az is előrelépést jelentett, hogy tavaly 7 millió forintot fordíthatott az Egészséggel és Sporttal a Kemenespálfai Családokért Egyesület egy 9 személyes kisbusz vásárlására, szintén a Magyar falu program jóvoltából. 

A felújított sportöltöző és a kisbusz átadó ünnepségét október végén tartották, azon Marton Ferenc, Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is részt vett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában