Sajtótájékoztató

2023.11.28. 12:59

Kormányzati forrásból zebra épül Zanaton - fotók

Kormányzati forrásból új zebrát alakítanak ki és két trafiboxot telepítenek a Zanati városrészen - jelentette be dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke, és Illés Károly a kormánypárt helyi frakcióvezetője kedden. A mintegy 34 millió forintból megvalósuló beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá, élhetőbbé válik a környék.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Átlagos hétköznap délelőtt, az autóforgalom azonban folyamatos a Külső-Zanati úton: még felnőttként is nehéz átjutni az egyik oldaláról a másikra. Ráadásul az itt élők tapasztalatai szerint gyakran a sebességhatárt sem tartják a járművezetők. A probléma régóta ismert, a városrész korábbi önkormányzati képviselőjének, Kántás Zoltánnak a kezdeményezésére el is készültek a Napsugár utca kereszteződéséhez tervezett zebra engedélyeztetési tervei, de a megkapott építési engedély ellenére az nem készült el a 2019-es önkormányzati választások után. 

A környéken élőkkel beszélgetve megerősítést kaptam: az ügyet folytatni kell, mert számukra így élhetetlen a környék - mondta Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke, aki dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő segítségét és közbenjárását kérte. 

A kormány mintegy 34 millió forintot biztosít a zebra kialakítására és két trafibox telepítésére - az egyik a Mária szobor, a másik a templom közelében kap helyet. Ennek köszönhetően remélhetőleg jelentősen lassul a forgalom, és biztonságosabbá, élhetőbbé válik a környék - fogalmazott dr. Hende Csaba, aki szólt arról is: a trafiboxok még az idén a helyükre kerülhetnek. A zebra tekintetében pedig a közútkezelő már csak arra vár: az önkormányzat átadja a terveket és engedélyeket.  A kormány támogatásával, Németh Krisztián és dr. Hende Csaba közbenjárására valósulnak meg ezek a fejlesztések Zanaton - nyomatékosított Illés Károly frakcióvezető, aki reményét fejezte ki: a beruházásnak köszönhetően nyugadalmasabb lesz itt az élet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában