Testületi ülés

2023.11.13. 18:04

Közbeszerzés, támogatás - A szükséges felszereléssel is ellátják az egészségházat

Teljesen megújul a jánosházi egészségház – megvan az is, hogy melyik cég újítja fel. Többek között erről is döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Csabai Bernadett

Az Egészségház is megújul idén Jánosházán pályázati forrásból

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Balázs Endre jegyző elmondta, három ajánlat érkezett be hozzájuk, ezek közül kettő érvénytelen, így a szombathelyi Vulcano Építő Kft. nyerte el az egészségház felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot 63 millió forintos ajánlatával. Ez az építészeti részre vonatkozó tétel, tartalmazza a teljes energetikai felújítást, napelem-

parkkal és hőszivattyúval. Az egészségház bejárata is megújul, alumínium beléptetőkapukat helyeznek el, új burkolatot kapnak a belső terek is és új parkolószigetek is épülnek.

A teljes pályázat két részből áll, összesen 130 millió forintot nyert el az önkormányzat az egészségház megújítására, a fennmaradó összeget eszközbeszerzésre költik. Az összes rendelő megújul – közölte Kiss András polgármester. Egyeztettek az orvosokkal, hogy milyen eszközökre van szükségük: számítógépes programok a napi munkához, szemvizsgáló, új asztalok és székek – mindent beszereznek, ami kell a napi rutinhoz a két háziorvosi rendelőbe és a gyermekorvosi rendelőbe is.

Módosítottak a testületi ülésen a 70 év feletti jánosházi lakosok karácsonyi jutalmazásának feltételeit  is:  az eddigi 200 000 forintos jövedelem helyett 250 ezres jövedelem alatt jár a 15 000 forint egyszeri támogatás. Az igénylési kérelmet a Önkormányzati Hivatalban lehet beadni november 30-ig, bankszámlára is kérhető az összeg, egyéb esetben a posta viszi ki a jánosházi nyugdíjasoknak december 15. és 20. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában