Szent Márton-nap

2023.11.06. 14:24

Maguk készítették el lámpásaikat a gyerekek a felvonulásra Jánosházán

Vármegyénkben több településen, köztük Jánosházán is hagyománya van a Szent Márton-nap megünneplésének. Idén a gyermekek maguk készíthették el lámpásaikat, amelyekkel a pénteken fognak felvonulni a város központjában.

Polgár Patrícia

Forrás: Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Ház

A Batthyány Lajos ÁMK művelődési házában csütörtökön délelőtt tartottak kézműves foglalkozást a gyermekeknek. Az apróságok amellett, hogy libás alkotásokat láthattak, saját készítésű lámpásokat is gyártottak befőttes üvegből. Az elkészült kis világító eszközöket „élesben” is kipróbálhatják november 10-én, pénteken, a Márton-napi ünnepségen. A program 17 órakor szentmisével kezdődik. A katolikus templomból 17.30-kor vonul át a lámpás menet a Mária-kertbe, ahol megemlékezést tartanak Szent Márton püspökről. A menethez bárki csatlakozhat, a szervezők külön örülnek annak, ha az, aki így tesz, lámpást is visz magával. Végül a művelődési házban szeretetvendégség – libazsíros kenyér, forró tea és barátság kifli – várja az ünneplőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában