Elismerés

2023.11.08. 14:32

Magyarország kincsei védjegy – Sárvár öt minősítést is bezsebelt

Kiemelkedő turisztikai jelentőséggel és kimagasló szolgáltatási kínálattal rendelkező gyógyhely lett Sárvár. Az országban elsőként a fürdőváros és a település gyógyfürdője egyszerre kapta meg a Magyarország kincsei védjegyet.

Polgár Patrícia

Forrás: sarvar.hu

A gyógyhely minősítést két térség, a Sárvári Arborétum és a városi Csónakázó-tó környéke nyerte el, míg a sárvári fürdő három területen - gyógyfürdő, élményfürdő és wellnessfürdő kategóriában - került be a magas színvonalat képviselő, egyedi turisztikai élményt nyújtó szolgáltatók közé – számol be a sarvar.hu.

Mint írják, a Magyarország kincsei védjegy odaítéléséről a Magyar Turisztikai Ügynökség szakértői egy meghatározott szempont- és kritériumrendszer alapján döntenek. A cél, hogy a védjegy a látogatók számára egyfajta garanciát jelentsen a minőségi élménykínálatra. Illetve szakmai iránytűként is szolgáljon a különböző turisztikai attrakciókat üzemeltetők részére.

- Nagyon örülök annak, hogy Sárvár, illetve a településünk gyógyhelyei és fürdője, az elsők között nyerte el a Magyarország kincsei védjegyet. Ez további közös munkára inspirálja az önkormányzatot és az idegenforgalom területén dolgozókat, hogy újabb, magasabb színvonalú szolgáltatásokkal tudjuk várni a vendégeket. A turizmusban egyre nagyobb a verseny, de ez a díj is bizonyítja: Sárvár kiválóan helyt áll – mondta el Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

- Miután a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő három kategóriában is megkapta a Magyarország kincsei minősítést, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a gyógyvizes komplexum egy országos jelentőségű TOP turisztikai attrakció. Ráadásul nem csak egyetlen célcsoport számára. Sárváron a családdal érkezők, a wellness élményeket keresők és a gyógyulni vágyók egyaránt minőségi szolgáltatási színvonallal számolhatnak - véli Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatója.

- Sárvár a védjegyek elnyerésével ismételten igazolta, hogy a fürdővárosba érkezők kiemelkedő minőségű szolgáltatás kínálattal találkozhatnak. Legyen szó wellness és gyógyfürdős élményekről vagy épp természetközeli kikapcsolódásról, az ötcsillagos minőség garantált - teszi hozzá Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában