Előkészületek

2023.11.02. 19:12

Már épül a Karácsonyi Meseház Csákánydoroszlóban, megvan a nyitás időpontja is - fotók

Idén újra kinyit a Karácsonyi Meseház Csákánydoroszlóban, a látogatók kétezer négyzetméteren gyönyörködhetnek a fényes és kreatív ünnepi dekorációkban. Gyurján János ötletgazda és segítői gőzerővel készülnek a nyitásra.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Nincs ünnepi hangolódás a csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház nélkül, amelyet tizenkettedik alkalommal rendeznek be Gyurján Jánosék udvarán, a Fő út 102. szám alatt. A kivilágított terület Vas vármegye egyik legnagyobb és leglátogatottabb karácsonyi attrakciója, amelyet tavaly több tízezren kerestek fel. 

A díszítéshez legalább 800 ezer ledet használnak fel, az állandó elemek - pingvinek, szarvasok, hóemberek, jegesmedvék és egyéb világító díszek mellett - mézeskalácsházban is gyönyörködhetnek az érdeklődők. Ez a pazar látványosság nemrég újult meg. A Betlehem kiemelt helyen lesz: a Szent család a pásztorokkal, királyokkal és állatokkal minden évben nagy népszerűségnek örvend. 

Több meglepetés és újdonság várja a látogatókat, ezek közül sok minden még titok, de az biztos, hogy idén egy hatméteres, kivilágított kúpfenyőt is felállítanak, amelyben fotózkodni lehet majd. 

A makett- és modellszobákban hangulatos karácsonyi városok, vasútállomások, vidámparkok elevenednek meg miniatűr változatban. A ledpatak kihagyhatatlan látványelem, ahogy a nagy akrilfák is azok. 

- A munkát már májusban elkezdtük, két segítőm van, Horváth József és Spang Tibor. Idén darus emelőt kellett hívnunk a "magaslati" díszek elhelyezéséhez. Újdonság, hogy ebben az évben teát kínálunk majd ingyenesen, aki szeretne, csapolhat magának - mondja Gyurján János. 

A Karácsonyi Meseház november 26-án, vasárnap 17 órakor nyitja meg kapuit, akkor érkezik a Mikulás, minden gyerek jelképes ajándékot kap. A ragyogó és páratlan meseudvar január 6-ig tart nyitva, naponta 17-20 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában