Örömteli hír

2023.11.14. 17:44

Megoldódott a kiskertek ügye Szentgotthárdon - fotók

Örömteli hírt jelentett be a szentgotthárdi kiskert tulajdonosoknak V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő és Huszár Gábor polgármester.

Tóth Judit

Forrás: Novák Roland

- Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke aláírta azt a rendelkezést, miszerint a kiskertek területe ingyenesen a város tulajdonába kerül. Innentől kezdve fellélegezhetünk, nem lesz joghézag, megnyugodhat az a 70 szentgotthárdi család, az a 3-400 ember, akinek kiskertje itt található - tudatta a jó hírt az Id. Pochán Miklós Kertbarát Egyesület tagjainak jelenlétében Huszár Gábor, majd a problémákkal teli múltat idézte: - Sokszor érezhettük azt, hogy kilátástalan a helyzetünk, legutoljára 2022-ben, amikor az egyesület kapott egy levelet a Nemzeti Földügyi Központtól, amelyben felszólították az embereket, hogy 30 napon belül hagyják el a jogtalanul használt ingatlanokat. 

A szentgotthárdi polgármester azt is elmondta: a kiskertek 2014 táján váltak lebegő ponttá, hiszen lejárt a szerződés és a jogszabályi környezet nem tette lehetővé a meghosszabbítást. Az önkormányzat 2015 tavaszán indította el azt a folyamatot, aminek - az ingatlan megszerzésével - most került pont a végére. 

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő így fogalmazott: valóban örömteli ez a hír, jó szívvel segítettem a megoldásban. A zártkertek, falusi szőlőhegyek és a kiskertek ügyét, fejlesztését magam is támogattam. Előrelátó gondolkodást feltételez, hogy Szentgotthárd polgármestere és munkatársai éberek voltak, folyamatosan keresték a kiutat, a megoldást. Fontos megjegyezni, hogy itt nem csupán arról volt szó, hogy az állam ad-e Szentgotthárdnak földterületet. Jogcímet találni az átadáshoz, ami szintén nagy feladat volt. De mindvégig az motivált, hogy meg kell oldani a helyzetet, hiszen Szentgotthárdon különösen nagy a ragaszkodás a kiskertekhez - mondta a képviselő.

Az önkormányzat részéről Tófeji Zsolt vagyongazdálkodási ügyintéző sokat dolgozott azért, hogy érdemi előrelépés történjen. A tájékoztató zárásaként Kovács Márta Mária önkormányzati képviselő mondott köszöntet, egyúttal méltatta a kertbarátok egyesületének elnöke, Simon Miklósné Piroska munkáját, aki hosszú évekig küzdött a megoldásáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában