Dupla ünnep

2023.11.19. 16:00

Nemzedékek oktatói - Aranydiplomások és új versantológia bemutatója Répcelakon - fotók

Dupla ünnepet ültek csütörtökön a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. Megható ünnepségen, első alkalommal köszöntötték a település aranydiplomás pedagógusait, majd bemutatták a répcelaki Verskedvelők Szószövők c. antológiáját.

Polgár Patrícia

Forrás: Szendi Péter

Korábban erre még nem volt példa a városban, de az igazán szívhez szólóra sikerült ünnepség után már bizonyos: Szoporyné Szabó Piroska, a répcelaki általános iskola egykori igazgatója ötlete alapján megszervezett köszöntővel hagyományt teremtettek a városban. Idén először gyűltek össze ugyanis egykori tanítványok és kollégák a művelődési házban, hogy megünnepeljék a település három aranydiplomás tanítónőjét: Dócziné Horváth Mariettát, Kovácsné Szilvágyi Erzsébetet és Pusztai Miklósné Máriát. 

A három pedagógus nemzedékek sorát tanította Répcelakon – az egykori tanítványok most kifejezték számukra hálájukat mindazért, amit gyermekkorukban tőlük kaptak. Ki szóban, ki írásban, ki személyesen köszöntötte kedvenc tanítóját. Az ünnepség második felében a művelődési házban székelő Verskedvelők írásaiból összeállított antológiát mutatták be az egybegyűlteknek, amelyet a közelmúltban Szószövők címmel adott ki a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában