Vígasság

2023.11.05. 11:44

Nyolc liba egy sorba’, mennek a nagy tóra – a vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub Márton-napi mulatságán jártunk - fotók, videó

Márton-napi mulatságot szervezett szombat este a Nefelejcs Nyugdíjas Klub a művelődési házban. Több mint kilencvenen ültek a hosszú asztaloknál. A vacsora után libás műsor nevettette meg a vendégeket.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Bár a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, a nyugdíjas klubosok hagyományosan kacsát fogyasztanak ilyentájt az összejöveteleiken. Az idén is nagy tepsikben sült a száz comb, mellé párolt lila káposzta és hagymás burgonya volt a köret.

A „Nefi” színpadra termett magjának nem kell a szomszédba menni, ha humorról van szó. Most hízott libának öltöztek, a pásztorral az élükön úgy lármáztak: énekeltek, táncoltak, kacsatáncot jártak. A présházba tévedt két gúnárt, Gáspárt és Gedeont alig tudták kicsalogatni, miután felfalták az összes cefrét. 22 órakor a tombolán egy ajándékkosár volt a fődíj. A mulatságon Horváth Máté szolgáltatta a zenét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában