Folytatódik is

2023.11.06. 09:00

Pontyot telepítenek - 1240 kilogramm hal került a vasi vizekbe

Az októberi ünnepi hétvégére 1240 kilogramm ponty került a vasi vizekbe a Tógazda Zrt. csertői telephelyéről, és a tervek szerint ebben a hónapban is folytatódnak a telepítések.

Cseh-Egyed Bernadett

Kis hal, nagy fogás a Csótón

Forrás: Vasivizeken

Több mint 55 tonna pontyot engedtek az idén a vasi vizekbe. Az októberi hosszú hétvége előtt a Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése elnevezésű támogatás segítségével a gersekaráti Sárvíz-tó, a magyarszecsődi kavicsbányató, a máriaújfalui Hársas-tó és a szombathelyi Csónakázótó vize 310-310 kilogramm ponttyal frissült – tájékoztatta lapunkat Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Hozzátette: a folytatásban 1500 kilogramm extra méretű ponty, jelentős men - nyiségű, 55-60 mázsa dévérkeszeg, illetve 600-700 kilogramm süllő telepítése várható, ezek szintén a Mohosz részbeni támogatásával valósulnak meg. A szövetség kezelésében lévő vízterületen a megtartható ponty mennyisége az országos szabályozástól eltérően két darab, mérete 30–50 centiméter közötti. A horgászokat arra kérik, a szabálytalanságból adódó kellemetlenségek, szankciók elkerüléséért legyenek körültekintőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában