Kis hős

2023.11.28. 19:58

Rolika küzdeni tanít - A műtét után negyvenkét napig gipszben feküdt a fiú

„Ha valakit csak a mosolyáról, az optimizmusáról ismersz, az nem azt jelenti, hogy nincsenek megpróbáltatásai az életben…” – Erdélyi Rolikát és családját talán ezekkel az a szavakkal lehetne a legjobban leírni. Ahogy megjelentek a szerkesztőségünkben, mindenki arcára mosolyt csaltak. Sok nehézségen vannak túl, de mégis pozitívan látják a világot! Erdélyi Rolikával és családjával beszélgettünk.

Gáspár Eszter

Fotó: Unger Tamás

Erdélyi Rolikának már születésétől kezdve minden napja egy vég nélküli, nagy küzdelem, már tizennégy éve.

 A kisfiú vég nélküli, nagy küzdelemben él 

Két hónaposan sérvműtéten esett át, majd négy hónaposan kiderült, hogy az agyában ciszta van, ami többek között az agy mozgásközponti részére is hatással volt. Az évek során sorra jöttek a műtétek, a kisfiú két agy-, két sérv- és számos lábműtét mellett egy csontvelőtranszplantáción is átesett. Bár a beavatkozások után sokszor kérdéses volt, hogy sikerül-e felépülnie, Rolika végül minden akadályt sikeresen vett. 

Munkatársunk, Gáspár Eszter, a mikrofonnál Erdélyi Rolika, mögötte édesanyja, Erdélyi Andrea
Fotó: Unger Tamás

Kétévnyi csönd után sajnos kiderült, hogy a kisfiú csípőjét műteni kell, jelenleg rehabilitálódik, hogy képes legyen újra lábra állni. Erdélyi Andrea, Rolika édesanyja elmondta: – Nagyon féltünk ettől a műtéttől, nem tudjuk, mire számítsunk. Több mint egy éve nem nehezedett Roli a lábára a fájdalom és a csípőproblémái miatt. A műtét után 42 napig kellett gipszben feküdnie. Elképesztően büszkék vagyunk rá, hogy ilyen erős, küzdeni akaró, angyallelkű fiú szülei vagyunk! Egy hete került le a gipsz Rolikáról. 

Az anya sírt a boldogságtól, mikor meglátta 

– Mikor megláttam ülve, sírtam a boldogságtól. Roló arcán visszatükröződött a büszkeség, amit éreztünk. Újra és újra átértékelődik bennem a dolgok fontossága, mikor megélek és megtapasztalok ilyen felemelő pillanatokat – fogalmazott az anyuka a sikeres rehabilitáció után. Pozitív életszemléletet szeretnének átadni Az Erdélyi család közösségi médiafelületein is a pozitív életszemléletet szeretné átadni, segítve ezzel hasonló helyzetben élő társaikon. 

– Ha csak egy embernek erőt, reményt tudunk adni, akkor már megérte! Rolika megtanított minket küzdeni és soha fel nem adni – zárta szavait Erdélyi Andrea. (A részleteket hallgassák meg a hamarosan megjelenő podcastünkben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában