Helyi közélet

2023.11.17. 13:00

Szomszédolnak a képtári minitextilek

A Szombathelyi Képtár Miniatűrtextil-gyűjteményéből látható kiállítás január 7-éig Ausztriában, Laa an der Thayában, a művészházban.

Vaol.hu

A kiállításon bemutatkozik a képtár egyedülálló nemzetközi miniatűrtextil-gyűjteménye. Szombathelyen hosszú évtizedekkel ezelőtt honosodott meg a textilművészet, ebből a szempontból Lausanne és Lodz mellett nemzetközi öszszefüggésben is jelentős központnak számít. A minitextil 1976-tól vált Szombathelyen nemzetközivé, és az ebből származó „minik” gyűjteménye széles körben elterjedt a kontinensen. 

A minitextil-művészet olyan tárgyak létrehozását jelenti, amelyek nem haladják meg a 20-szor 20-szor 20 centiméteres maximális méretet. A képtári minitextil-gyűjteményben öt kontinens és tizenhét ország országából ötvenkilenc alkotó munkái láthatók az ausztriai tárlaton. Georg Eigner alpolgármester fogadta a vendégeket a megnyitón, Elisabeth Ledersberger kurátor és Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója mutatta be a „maximális miniprojektet”. Brigitte Ribisch polgármester nyitotta meg a kiállítást – adta hírül a képtár. A szomszédolás január 7-éig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában