Vidám műsor

2023.11.05. 10:03

Tizenötéves a Hegyháti Toborzó - vidám műsorokkal ünnepeltek Vasváron - fotók

Zumbázó nyugdíjasok, vidám dalosok, színjátszók, táncosok és versmondók léptek fel szombaton, az idén 15 éves Hegyháti Toborzón.

Vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

A Nagy Gáspár Művelődési Központ adott otthont a Vasi Hegyhát több településéről érkezett csoportoknak, hogy bemutathassák vidám műsoraikat.

– Rendezvényünk célja, hogy a szomszédos falvak megismerjék egymás kulturális közösségeit – mondta köszöntőjében Gyöngyösi Zsuzsanna intézményvezető. – Fontos szerepet játszik a kultúra a kistérség életében, a Vasi Hegyhát települései együttműködnek, kezdeményezésükre jött létre a Közkincs kerekasztal, amely 15 évvel ezelőtt életre hívta a Toborzót. Fontos, hogy ne csak hallomásból tudjanak a másikról a települések kultúrcsoportjai – magyarázta Gyöngyösi Zsuzsanna –, hanem programjaikat bemutatva lehetőséget kínáljanak egymásnak a falunapi fellépésekhez.

Idén Vasvár, Olaszfa, Oszkó, Rábahídvég, Andrásfa településekről érkeztek fellépők. Tóth Balázs, Vasvár polgármestere a rendezvény végén emléklapot és a korábbi évek toborzóin készült fotókat tartalmazó, 2024-es falinaptárt ajándékozott a szereplőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában