Faültetés

2023.11.13. 17:58

Tovább zöldül Pápoc - Harminc fát ültettek az idősek nappali otthonának a parkjában - fotók

Jó hírrel érkezett Ágh Péter országgyűlési képviselő az Ország Fásítási Program újabb állomására. Mintegy kétmillió forintot nyert eszközbeszerzésére Pápoc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A hűvös szél sem szegte a pápóciak kedvét szombat délelőtt, az idősek nappali otthonának a parkjában jöttek össze a falu lakói, köztük a helyi tűzoltó egyesület tagjai. A szervezet harminc fát nyert az Ország Fásítási Programban: tíz juhart, tíz keskeny levelű hársfát és tíz amerikai hársfát. A fák zömét a jövőre 140 éves tűzoltó egyesület tiszteletére a település ezen részén ültették el, kettő pedig a kulturális központ udvarára került. Nováky Ernő polgármester elmondta: Igyekeznek minden pályázati lehetőséget kihasználni, a faluszépítő egyesület korábban szintén harminc fát nyert a programban, azok a mai napig szépen növekednek és zöldülnek. A fák kiválasztásánál igyekeztek igazodni a már meglévő faállományhoz, másrészt - gondolva az élővilágra - fontosnak tartották, hogy a lombosok mézelők legyenek. A tervek szerint az árnyékot adó fák alá padokat telepítenek, a most nyert pályázati forrásból pedig rendezvénysátort szereznek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában