Fejlesztés

2023.11.22. 19:54

Új bölcsőde épül Bucsuban, év végéig elkészül

Jó ütemben halad a bölcsőde építése Bucsuban, mintegy 300 millió forintból létesülhet új intézmény

Tömböly Ágnes

Gál Sándor polgármester az épülő intézmény előtt, 14 gyereket fogadhatnak májustól

Forrás: Unger Tamás

Az áprilisi alapkőletétel után jól haladnak a munkálatok az idén átadott Egészségház mögött. - December 31-éig elkészül a 12 plusz 2 férőhelyes bölcsőde, amit a tervek szerint jövő májusban nyitunk meg. Az év elején a szükséges engedélyek beszerzése és a munkaerő-toborzás vár ránk - tudtuk meg Gál Sándor polgármestertől. Megtudtuk: már most nagy az érdeklődés a szülők részéről az intézmény iránt. Sok gyermek született Bucsuban és a környező falvakból is fogadhatják majd a kicsiket.

A falusi csok mellett ez a beruházás is fontos a fiatalok helyben tartásáért - erről is beszélt Gál Sándor. - A bölcsőde megteremti annak a lehetőségét, hogy az édesanyák vissza tudjanak menni dolgozni, ha szeretnének. Ezért szoktam azt mondani, hogy ez a bölcsőde az időseknek is épül. Sokszor ugyanis a nagymamák, nagypapák mennek délután a gyermekért, ami állandó tennivalót jelent, meg kell őrizniük a fitségüket - mondta a polgármester.

Gál Sándor emlékeztetett: az építőipari anyagárak drasztikus emelkedése és a közművek kiépítése is pluszköltséggel járt, így összesen mintegy 300 millió forint TOP- forrásból valósíthatják meg ezt a projektet. Kitért arra is, ugyanezen az önkormányzati telken további fejlesztési elképzeléseik vannak, amikhez szeretnének újabb pályázati pénzt szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában