Átadó

2023.11.22. 14:23

Új gyalogátkelőhely Szombathely kámoni városrészén

Újabb gyalogátkelőhelyet adhatott át Horváth Gábor képviselő a körzetében: a Szófia utcában is elkészült az új zebra.

Tömböly Ágnes

A Szófia utca új zebráján halad át Horváth Gábor, a városrész képviselője

Fotó: © Cseh Gábor

Az Öntő és a Szófia utcában is nagy a gépjármű-forgalom, a súlykorlátozó táblák ellenére is sok teherautó jár ezeken a szakaszokon. Ez is indokolja az új gyalogátkelőhelyek kialakítását - mondta el érdeklődésünkre Horváth Gábor. Kámon, Herény és a Minerva lakópark önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: a Szófia utcai gyalogátkelőhely 2022 tavaszán került be az önkormányzati tervek közé, a projekt most fejeződött be, a közelmúltban adhatták át az új zebrát a lakosságnak.

- Sajnos év elején a Muskátli utcában történt egy tragikus baleset, ami során egy járókelő életét vesztette. Százhatvanan támogatták azután aláírásukkal a távhő telephelyénél lévő útszakaszon a közlekedésbiztonság javítását. Ennek hatására hamarosan egy traffiboxot helyeznek ott ki, emellett pedig továbbra is szorgalmazni fogom ott is új gyalogátkelőhely kialakítását - hangsúlyozta Horváth Gábor. A képviselő emellett a Béke téren a Herényiek házánál, valamint az Arborétum buszmegállónál a Szent Imre herceg útján, továbbá a Minerva lakótelep több pontján is kezdeményezte új zebra létesítését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában