Van, aki már nagycsaládos

2023.11.14. 11:02

Újabb 11 csemetével bővült a Családok kertje Balogunyomban – már több mint negyven fa növekszik a Pipitér utcai területen

2019-ben kerültek földbe az első facsemeték a Családok kertjében. Vasárnap délután gyönyörű időben újabb gyümölcsfákkal gazdagodott a Pipitér utcai terület. Van, aki már nagycsaládos, és három fának örülhet a kertben.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Az idén 11 gyermeknek ültettek fácskát – zöld almát, meggyet, cseresznyét, kajszit, őszibarackot, birset – a közösségteremtő akción, ezzel együtt összesen negyven fa cseperedik a Családok kertjében. Szülők, nagyszülők is részt vettek az eseményen – van olyan család, ahol már a harmadik lurkó születésére választottak facsemetét – tudtuk meg Tarsoly Alfonz polgármestertől, aki az önkormányzat részéről egy-egy ajándékcsomagot adott át a családoknak, a plüssmackó mellé 10 ezer forint értékű utalványt.

Forrás: VN

Magyar Katalin védőnő kezdeményezte annak idején a Családok kertje létrehozását, Papp-Felber Anita vállalta a fák beszerzését és gondozását – az idén kivételes helyzetben volt: tavaly egy kisfiú érkezett a családjukba, fát ültettek neki is.

Rajta kívül Molnár László, a gyümölcsfák doktora is részt vett az ünnepi akción – tőle kérhettek tanácsot a családok a fák nevelésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában