Sajtótájékoztató

2023.11.15. 14:00

Ungár Péter szerint ezért kellene zöldpolitikusok az EP-be és az önkormányzatokba

Kicsivel több, mint kétperces sajtótájékoztatót tartott szerdán Ungár Péter a szombathelyi Fő téren.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Horváth Balázs

Reakció a kedden benyújtott törvényekre címmel hirdették meg Ungár Péter szombathelyi sajtótájékoztatóját, amit a politikus közösségi oldalán közvetítettek. Az LMP országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, még nem nyújtották be azt a szuverenitásvédelmi csomagot, amire reagálni kívánt, így ahelyett az akkumulátorgyarmatosítás kérdéséről beszélt.

- Azért fontos, hogy minél több zöld önkormányzati képviselőt és EP-képviselőt válasszunk meg júniusban, mert az akkumulátorgyarmatosítást csak a zöld képviselők tudják megakadályozni – fogalmazott Ungár Péter, aki szerint más városoknak is követnie kellene e téren Szombathelyt az országban.

Ismert, a vasi megyeszékhelyen az akkumulátoriparhoz kapcsolódó beruházások megakadályozásáért közgyűlési határozatot hoztak 2023 januárjában.

Ungár Péter szerint ha Magyarország zöld pártjának van önkormányzati és európai parlamenti képviselete, akkor nem történik akkumulátorgyarmatosítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában