Együttműködés

2023.12.19. 18:26

A győri egyetemmel kötöttek megállapodást: új okleveles technikusképzések indulnak Szombathelyen

Okleveles technikusképzésre vonatkozó együttműködési megállapodást kötöttek a Széchenyi István Egyetem és a Vas Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó Savaria-, valamint Gépipari-technikum vezetői kedden.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Dr. Kovács Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese – aki szombathelyi kötődését is megemlítette – először megköszönte a középiskolák nyitottságát az együttműködésre, amit tartalommal ezt követően töltenek meg. Szólt a kormány szakképzési stratégiájáról is, ami a szakképzés és a felsőoktatás összekapcsolását lehetővé teszi.

Sümegi Tamás igazgató emlékeztetett, a Savariában 1969 óta folyik autószerelő-képzés, s miután az okleveles technikusképzés 2024 szeptemberében indulhat el, elmondható, az 55. évben szintet lépnek. Kiemelte: az, hogy kreditpontokat vihetnek majd tovább a diákok a Széchenyi István Egyetem felé, az egy olyan lehetőség számukra, amit nyilván ki is fognak használni.

Fotó: Unger Tamás

Kovács Péter, a VMSZC Gépipari és Informatikai Technikumának igazgatója szintén örömének adott hangot az együttműködés megszületése kapcsán. A gépipariban félosztályban informatika területen indulhat okleveles technikusképzés. Rámutatott arra is: egyre nő a középiskolájukba bekerülők tanulmányi átlaga, főként azokon a szakterületeken, ahol potenciálisan továbbtanuló diákok képeznek.

A középiskolák igazgatói, Sümegi Tamás és Kovács Péter, a vasi szakképzési centrum vezetői – Szentgyörgyvári Róbert kancellár és Rettegi Attila főigazgató –, valamint a győri Széchenyi István Egyetem képviseletében dr. Kovács Zsolt írta alá az együttműködési megállapodást a Vas Vármegyei Szakképzési Centrumban ünnepélyes keretek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában