Összefogás

2023.12.19. 09:23

A Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület támogatására

Régi, szép hagyomány, hogy az Együtt Celldömölk Városért Egyesület adventi gálát rendez a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, ahol vasárnap is összetalálkozott az ünnepvárás, a szórakozás és a jótékonyság.

Ölbei Lívia

Az ECVE adventi gáláján ezúttal az Orfeum Vándorszínpad lépett fel a KMKK színháztermében, népszerű dallamokkal készültek

Forrás: Németh Tamás

 Az is hagyomány, hogy az Együtt Celldömölk Városért Egyesület (ECVE) programjára megtelik a színházterem – így volt ez vasárnap este is. A gálán az Orfeum Vándorszínpad – Pándi Piroska, Fonyó Barbara, Birinyi Mónika, Bálint Csaba és az est házigazdája: Hajba András – lépett föl, békebeli operettslágerekkel derítve jókedvre a közönséget. Polgármesteri köszöntőjében Fehér László egyebek mellett hangsúlyozta: szükség van az összefogásra „kisebb-nagyobb közösségeinkben, a rossz elkerülése, a jó dolgok megtartása miatt, a közös célokért”. 

Celldömölkön mindig kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyre, az ellátás támogatására. Több mint tíz éve állami fenntartásban működik – aktív ellátás nélkül – a Kemenesaljai Egyesített Kórház, idén decemberben átalakult az orvosi ügyelet rendszere, így még inkább megnőtt a mentőszolgálat jelentősége. Kemenesalja ellátását ma 24 órás mentőgépkocsi és szintén 24 órában teljesítő esetkocsi, valamint természetesen a fölkészült személyzet teszi lehetővé. 

Hátul középen Marics Sándorné, az ECVE elnöke, jobbra elöl Köcse Tamás vasi vezető mentőtiszt
Forrás: Németh Tamás

Az eszközpark fejlesztéséhez járult hozzá az ECVE jótékonysági gálája. Marics Sándorné Jutka, az ECVE elnöke elmondta: különösen nagy öröm, hogy nemcsak cégek, intézmények, magánszemélyek, hanem a kistérség önkormányzatai is azonnal a kezdeményezés mellé álltak. Fontos, hogy jól tudják: a támogatás a(z adó egy százalékára is érdemes) Kemenesaljai Mentésügyi Egyesületet illeti, vagyis helyben használják föl, a helyi közösség javára. 

Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület adventi gálája révén egymillió forint gyűlt össze a mentésügyi egyesületnek (a korszerű eszközt vasárnap át is adták), további 500 ezer forinttal a Népjóléti Szolgálat idősgondozó tevékenységét, illetve – szintén hagyományosan – két celli középiskolás diák továbbtanulását támogatja az ECVE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában