Meghitt hanglatban

2023.12.12. 19:02

Az igazi ünnep a szívekben létezik - Református vásár ötödször Körmenden - fotók

Ötödik alkalommal szervezett adventi vásárt a Körmendi Református Egyházközség. A program meghitt hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlott.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

Hangulatos fényekkel díszítették fel a református templomkertet az adventi vásárra, ahol kézművesek, helyi termelők kínálták szebbnél szebb és finomabbnál finomabb portékáikat. Seszták Klára minden évben bizonyítja, hogy művésze a mézeskalács-készítésnek, de idén talán még az eddigieknél is mutatósabb alkotásokat hozott a vásárba, minden darab szívvel és lélekkel készült. A mézeskalácsokon kívül szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, fazekas-termékek, fából készült használati és dísztárgyak közül lehetett válogatni.  

A templomi műsor elején Szabadi István, az Őrségi Református Egyházmegye esperese köszöntötte a megjelenteket, majd a körmendi iskolák, valamint a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola tanulói léptek fel. Az énekkart Tamus Beáta énektanár vezényelte, gitáron közreműködött Balogh István Péter és dr. Tangl József. Adventi gitáros koncertet adott dr. Juhász Sándor egyházmegyei főgondnok. Az érdeklődők mindent megtalálhattak a vásáron, ami a közelgő karácsonyt széppé teheti. A lelki feltöltődés kiemelt célja volt az eseménynek: aki ott volt, békével és melegséggel a szívében térhetett haza, mert ez az adventi várakozás és a karácsony igazi üzenete. Ezért is szervezik meg évről évre a körmendi reformátusok a vásárt és a hozzá kapcsolódó kulturális programot, amely szinte már rendhagyónak mondható meghittségével, szeretetteljességével és azt hirdeti: az igazi ünnep a szívekben létezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában