Eső

2023.12.24. 21:55

Elhúzódó árhullám várható a Dunán

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnapi közleménye szerint Budapesten elhúzódó árhullám várható. A folyó vízszintje a jövő hét első felében nem sokkal az alsó rakpart szintje felett tetőzhet.

Vaol.hu

Az OVF közleménye szerint a csapadék mennyisége csökken ugyan, de a jövő hét elején felmelegedés kezdődik, amit hóolvadás követ a Duna vízgyűjtő területén. Ennek mennyiségét ugyanakkor nehéz kiszámítani.

A Rába vasárnap tetőzik Körmendnél, Komárom és Esztergom térségében az I. fokú árvízvédelmi készültségi szinteket meghaladó áradások várhatók.

Jelentősen emelkedhet az Ipoly vízszintje is, míg a Sajót karácsony napjaira érheti el az újabb árhullám I. fok fölötti tetőzéssel. A Zagyván szintén az I. fok fölé emelkedhetnek a vízállások, a Tarnán a II. fok elrendelése valószínű.

A Bodrogon lassú apadás várható, a Tisza középső szakaszán ugyancsak I. fok fölötti a vízállás több helyen, de az alsóbb szakaszokon várhatóan a készültségi szintek alatt tetőzik. Újabb jelentős tiszai árhullám nem valószínű.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában