Elismerés

2023.12.01. 20:00

Fügés-diós az év szaloncukra – a celldömölki cukrász, Vadócz Jenő és csapata alkotta

Különleges ízkombinációjú – fügés-diós az “Év szaloncukra”, és nekünk, vasiaknak különleges azért is, mert a celldömölki cukrász, Vadócz Jenő és csapata alkotta a 196 nevezett közül kiválasztott első helyezettet.

Tóth Katalin

Király Zsuzsanna, Vadócz Jenő és Pethő Gábor

Forrás: VN

Az Év Szaloncukra versenyt három éve rendezik meg a Szeretem a csokit bloggerei, Kovács Ádám és Kovács Gergely. A megmérettetésre ingyen lehet nevezni – a 17 győztest idén csaknem 200 szaloncukor közül választották ki. A különböző kategóriák zsűrizésében több mint háromszáz kóstoló vett részt. Idén először szakmai kategóriát is létrehoztak és a gyerekek kedvencét is megkeresték, amihez természetesen gyermekek segítségét kérték. 

Az idén az év szaloncukra a balatongyöröki Promenád kávéház fügés-diós finomsága lett. A nyertes ínyencség egy 58 százalékos étcsokoládé házban, saját készítésű füge zselével és fehércsokoládés-tejcsokoládés diós ganache-sal rétegezett szaloncukor. Vadócz Jenőt a munkahelyén értük el. – Nagy öröm és hatalmas szakmai elismerés az első hely. Mindössze három éve kezdtünk el bonbonokat és szaloncukrokat gyártani. A mostani siker azt jelzi, hogy jó irányban haladunk. Külön öröm, hogy háromszáz kóstoló véleménye adódott össze, így szereztük meg az előkelő helyezést. A termékkel nyár vége óta kísérleteztünk, először bonbonba álmodtuk meg a kreációt. Ahhoz képest a szaloncukorral csak a forma változott.

Vadócz Jenőről tavaly is írtunk. Akkor Mennyei ajándék nevű fűszeres-pekándiós, karamellizált almás bejglijével ő zsebelte be az Év bejglije verseny Ínyenc kategóriájának első díját; az Év szaloncukra versenyen pedig Frizzy mogyorós-robbanócukorkás szaloncukrával a második helyen végzett. A megmérettetéseken a cukrász rendszerint képviseli balatongyöröki munkahelyét. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában