Összefogás

2023.12.10. 17:02

Hétfőn utazás, kedden műtét - Az ötéves Kovács Léna már nagyon készül a barcelonai beavatkozásra

Nagy izgalomban tel a vasárnap a csepregi Kovács családnál. Délelőtti ottjártunkkor már pakoltak, listát néztek, hogy semmit se hagyjanak itthon. Hétfőn reggel indulnak Barcelonába.

Vaol.hu

Együtt a Kovács család

- Augusztusban, a közösségi oldalunkon tettük közzé a figyelemfelhívó plakátunkat; nem is hittük, hogy ilyen nagy összefogás lesz a vármegyében – mondta az édesanya, Wéber Judit. – Csepregen, illetve a környező településeken rendszeresen tartottunk jótékonysági rendezvényeket. 

Megírtuk: Lénánál 2020 augusztusában jóindulatú agydaganatot diagnosztizáltak, megműtötték. Azt ötéves kislány jól van. Az agyi beavatkozásnak azonban egy nem várt hozadéka lett, ami Léna esetében a bal oldali végtagok fokozott izomfeszülését jelenti. Bizonytalan a járása, egyensúlyát veszti, gyakran elesik.  

Egy orosz orvos dr. Igor Nazaron Barcelonában végzi el a speciális beavatkozást. Ennek lénye, hogy az izmot nem átvágja, hanem a letapadást egyedi módszerrel szűnteti meg. Így ott fokozódik a vérellátás, és javulás történhet Léna állapotában. 

A műtét kedden lesz, a család csütörtökön már haza is utazik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában