Jótékonyság

2023.12.03. 18:56

Jótékonysági vásár az evangélikusoknál: gyerekek táboroztatását segítik - fotó

Az új egyházi esztendő első napján megtelt az evangélikus templom Szombathelyen. Jótékony céllal adventi vásárt is nyitottak vasárnap.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Gyerekkel közösen gyújtotta meg Steindl-Papp Judit lelkész az evangélikus templom adventi koszorúján az első gyertyát - így kezdődött az ünnepi istentisztelet tegnap.

- Sokak szívében és életében advent egy Krisztus-pótlék. Amikor elfelejtjük azt, hogy kinek a fénye akarja megvilágítani az életünket - hangzott el az igehirdetés során. - Ne gondoljuk, hogy Krisztust kell állítanunk a kedvesség, a meghittség helyébe, hanem ez a kettő - a meghittség és kedvesség -, az új élet, amit úgy keresünk adventkor és karácsonykor, Jézus Krisztusban válik elérhetővé számunkra.

Forrás: Szendi Péter

Meleg ételt, süteményeket, kézműves termékeket, mézet és lekvárt is lehetett kapni az evangélikus gyülekezet immár hagyományosnak számító jótékonysági vásárán, amit az istentisztelet után nyitottak meg a hívek előtt. Steindl-Papp Judit a gyülekezetnek elmondta: több, mint két évtizedre nyúlik vissza a karácsonyi vásár múltja. Sokan vették ki részüket a rendezvény előkészületéből: a Reményik-iskola szülői munkaközössége, pedagógusai és tanulói mellett az Y's Men csoport, a férfikör, a nőegylet, az egyházközség ifjúsági tagjai és számos önkéntes járult hozzá a vásár sikeréhez.

Forrás: Szendi Péter

Az akció során összegyűjtött összeg a Soter Evangélikus Egyesület számlájára kerül, amiből gyerekek és ifjak nyári táboroztatását segítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában