Jótékonyság

2023.12.22. 08:38

Karácsonyi disznóvágás és adakozás Jánosházán

A kisvárosba is megérkezett a Jézuska, a helyi önkormányzat hurkát, kolbászt készített a rászoruló lakosoknak csütörtökön, ezeket másnap mintegy hetven rászoruló család között osztották szét Jánosházán.

Csabai Bernadett

Forrás: MW-archív

Sok lakosnak jutott az ünnepi disznóvágás ételeiből a karácsonyi asztalra Jánosházán. Ebben az évben ismét megrendezték a már hagyománnyá vált programot a gondokság udvarán. Az önkormányzat saját költségén vásárolt egy 200 kilós disznót és ezt vágták le csütörtökön majd készítettek belőle hurkát, kolbászt és egyéb húsételeket – osztotta meg velünk Kiss András polgármester.

A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a lakosoknak, akiknek nincs lehetőségük hatalmas bevásárlásokra az ünnepek előtt.  A disznóvágás után az önkormányzat körülbelül 70 csomagot állított össze, tele ínycsiklandó hurkával, kolbásszal, és ezt még kiegészítették krumplival, tésztával és savanyúsággal is, hogy mindenkinél megtelhessen az ünnepi asztal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában