Helyzet Vasban

2023.12.23. 14:32

Kiöntött a Szünöse patak Sében, elmosta a focipályát, Kenézen három házat veszélyeztetett a víz - fotók

Pénteken és szombaton olyan sok eső esett, hogy Vas vármegye szerte telítődtek a patakok.

Vaol.hu

Nagy Róbert Sé polgármestere szombaton kora délután nagy megnyugvással jegyezte meg: lassú apadás kezdődött a települést átszelő, az Arany patakba torkolló Szünöse patakon.

- Reggel kritikus volt a helyzet, folyamatosan emelkedett a Szünöse vízszintje – mondta lapunknak a faluvezető. – A patak több helyen kiöntött, elárasztotta a sporttelepet. A nemrégiben átadatott vízelvezető-rendszer jól vizsgázott. A Széchenyi utcát így nem érte el a víz.

Nagy Róbert kiemelte, folyamatosan tartották a kapcsolatot a katasztrófavédelem, és a vízügyi igazgatóság szakembereivel. A séi helyzet javulásán sokat segített, hogy szombaton elzárták a dozmati víztározó zsilipjét. Így abból az irányból kevesebb víz folyt a patakba.

Kenézen három házat veszélyeztet a falu határában fekvő szántóföldön felgyülemlett belvíz, ami a házak pincéibe, melléképületeibe tört be. A házaknál a lakók és a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai homokzsákokat helyeztek el, a tűzoltók jelenleg is szivattyúzzák a vizet, a forgalom irányítás mellett haladhat a kenézi temető környékén.

 

A vármegyei vízhelyzetről percről percre tudósítunk. A hírfolyam ide kattintva olvasható el>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában