Meglepetéssel készülnek

2023.12.20. 18:17

Közös éneklés a ferencesek flashmobján - fotók

Karácsonyi flashmobot hirdetett a helyi ferences plébánia közössége december 20-23. között a szombathelyi Fő térre. Az esemény célja, hogy a 800 éves greccioi karácsony emlékét felelevenítve, egy ünnepi produkcióval hívja fel a figyelmet a karácsony lényegére, Krisztus születésére.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Az első alkalom szerda délután valósult meg, a nagyszínpadon hárman karácsonyi dalokat énekeltek, majd csatlakozott hozzájuk a betlehemi jelenetből József, Mária és a kis Jézus. Néhány karácsonyi ének után hirtelen megtelt a Fő tér színpad előtti része emberekkel, a ferencesek saját öltözékükben és gyertyákkal csatlakoztak a tömeghez. Felcsendült a Mennyből az angyal, az Ó gyönyörű szép titokzatos éj és a Pásztorok, pásztorok dal is. A közös éneklés rendkívül meghitt hangulatot varázsolt a térre, több járókelő is csatlakozott az ünneplő ferencesekhez. A Nagyszínpad környékén minden nap 16 órakor várják az érdeklődőket egészen 23-áig, és minden napra egyedi meglepetéssel készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában