Fejlesztés

2023.12.02. 16:51

Lassan célegyenesbe ér a sárvári Berzsenyi utca felújítása, zöldítik is - fotók

TOP Plusz forrásból - a Magyar Kormány előfinanszírozása jóvoltából - 330 millió forintból, komplett módon újul meg a sárvári Berzsenyi utca. Szombaton a város fásítási programjának részeként elkezdték zöldíteni is az útszakaszt.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

- Mint az látszik, lassan célegyenesbe ér a Berzsenyi utca felújítása, az átadás jövő évben várható. Ezzel a sárváriak régi elképzelése, vágya teljesül, hiszen bármikor, amikor útfelújításról volt korábban szó, az önkormányzat mellett a helyi lakosok is leginkább ezt az utcát említették – mondta el érdeklődésünkre Ágh Péter államtitkár, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője a helyszínen. - Komoly támogatás keretében, 330 millió forintból háztól házig megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer, a járda- és az útburkolat – összegzett az államtitkár.

Kondora Istvántól, Sárvár polgármesterétől megtudtuk: a beruházást TOP Plusz forrásból finanszírozzák, amit a Magyar Kormány megelőlegezett. Az utca teljes felújítása mellett zöldítést is terveztek: 35 csemetét ültetnek el, az elsők földbe helyezésénél Ágh Péter és Kondora István is segédkezett szombaton. 

Megtudtuk, 2024-ben a városi zöldítési programjában 200 fa elültetését tűzték ki célul és a sárváriak is tehetnek javaslatot. A program része az is, hogy szikkasztó gödrökkel és szikkasztó árkokkal minél több, egyébként elfolyó vizet megtartsanak. - Ahol lehet, ott betonos vízelvezető árkokat szeretnénk kialakítani, s a természetközelibb megoldásokra törekszünk – hangsúlyozta Kondora István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában