Ragyogó időben vándoroltak

2023.12.29. 08:30

Lékáról indult a Vasi Vándorok SE évzáró teljesítménytúrája

Negyedik alkalommal szervezett évzáró vezetett teljesítménytúrát a Kőszegi-hegységben a Vasi Vándorok SE. A december 27-i dátum kötött, ezúttal a határ túloldalán, a lékai (Lockenhaus) vár parkolójából indult útnak a több mint 80 fősre duzzadt csapat.

Tóth Katalin

Az idén rekordszámú jelentkező volt: csoportképen a vándorok

Forrás: VN/Vasi Vándorok

– A meghirdetéstől számított 24 órán belül hatvanketten jelentkeztek az évzáró teljesítménytúrára, akkor felemeltük a létszámkorlátot, végül nyolcvanhatan jöttek el – mondta el érdeklődésünkre Gombos Kálmán elnök, és az útvonalat részletezte: 

– Lékától Hámortót (Hammerteich) érintve Kisostoros (Hochstraß) felé indultunk. Még mielőtt elértük volna, a zöld jelzésen haladtunk tovább a rendeki szelídgesztenyéshez. Lecsorogtunk Rőtfalvánál, visszasétáltunk Hámortó felé, keresztül a falun. Onnan felmentünk a Margit-kilátóhoz (Margarethenwarte), ahonnan gyönyörű panoráma tárult a szemünk elé – sorolta Gombos Kálmán. 

– A továbbiakban leereszkedtünk az Írottkő felől érkező úton Lékára. Megcsodáltuk kívülről az Esterházy-kastélyt és a templomot, utána felmentünk a Kálváriára, végül körbejártuk a várat. Végigsétáltunk a Gyöngyös-parton, úgy érkeztünk vissza a parkolóhoz, ahol oklevelet és kitűzőt kaptak a vándorok, akik között volt, aki Salgótarjánból érkezett, de budapesti, győri, soproni, tatai, székesfehérvári, pécsi résztvevőt is köszönthettünk. 

Gombos Kálmán hozzátette: remek hangulatban együtt haladt a csapat. Mint az év során az összes túrájukat, ezt is – amint fogalmazott – „kegyeibe fogadta a Jóisten”, hiszen végig derült, kellemes időben haladtak. A Vasi Vándorok SE elnöke – már a közelgő jövő év eseményére utalva – elárulta még: január 13-án tartják meg a Vándorsólyom Kupa díjátadóját. A háromféle serleget különböző teljesítésekkel lehetett megszerezni az elmúlt egy évben – az idén rekordszámban, kettő híján hatvanan vannak a kupavárományosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában