Program

2023.12.04. 08:09

Lezárult a támogatott haltelepítési program - Őshonos fajok kerültek a vasi vizekbe

Süllőtelepítéssel zárult a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által támogatott „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” elnevezésű program.

Vaol.hu

A MOHOSZ tóegységeiből érkeztek a példányok

Forrás: vasivizeken.hu

A Tógazda Zrt. Telephelyéről összesen mintegy 702 kilogramm süllő érkezett a vasi horgászvizekbe a következő megoszlásban: a Celldömölki Téglagyári tóba, a Csánigi tóba, a Püspökmolnári tóba, a Kerkafalva Kéthatár-tóba, a Vadása tóba, valamint a Rába folyóba Alsószölnökél, illetve Körmendnél 50-50 kilogramm került, a Magyarszecsődi tó 100, a Szentgotthárd-máriaújfalui Hársas-tó 150, a Rába folyó ikervári szakasza pedig 102 kilogramm süllővel gazdagodott. Az idei esztendőben a mostani ragadozótelepítéssel együtt már 1000 kilogramm fogható méretű csuka, 882 kilogramm kétnyaras süllő és 7000 darab előnevelt sebes pisztráng, 12 500 darab előnevelt balin, 5000 darab előnevelt domolykó, valamint 20 000 darab csuka talált új otthonra a vasi vizekben. 

A süllőkön kívül a MOHOSZ segítségével 2023. november 22-én a Karcag közelében található kecskeri MOHOSZ-tóegységből 1500 kilogramm kiváló állapotú 6–9 kilogrammos extra pontyból 500-500 kilogramm került a Szombathelyi Csónakázó-tóba, a Magyarszecsődi-tóba és a Szentgotthárd-máriaújfalui Hársas-tóba. A horgászokat kérik, hogy a szabálytalanságból adódó kellemetlenségek és szankciók elkerülése érdekében körültekintően járjanak el, valamint előzetesen tájékozódjanak az adott vízterületre érvényes helyi horgászrendről. Horgászati szabálytalanság észlelése, szabálysértés, bűncselekmény esetén pedig haladéktalanul hívják a szövetség hivatásos halőreit a honlapon megadott elérhetőségeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában