Fejlesztés

2023.12.13. 12:40

Magyar falu programból bővítették a balogunyomi temetőt - fotók

A Magyar falu program támogatásával bővítette a nagyunyomi temetőt az önkormányzat Balogunyomban.

Tömböly Ágnes

Dr. Hende Csabának a település legújabb beruházását Tarsoly Alfonz polgármester mutatta meg

Forrás: Unger Tamás

Hatmillió forint költséggel területe kibővült, útjai pedig megújultak a balogunyomi temetőnek. Tarsoly Alfonz polgármester úr jogos büszkeséggel mutatta meg az elvégzett munkát – számolt be közösségi oldalán dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a település legújabb beruházásáról, amit kormányzati forrásból valósítottak meg.

- Évekkel ezelőtt megfogalmazódott a nagyunyomi temető fejlesztésének szándéka. Még Németh Ottó korábbi polgármesternek volt olyan törekvése, hogy a szomszédos telkek megvásárlásával azt bővítik, ám ez akkor nem valósult meg. Ez a feladat már ránk várt – mondta el érdeklődésünkre Tarsoly Alfonz, Balogunyom polgármestere. - Amikor 2019-ben átvettem a polgármesteri stafétát, más problémákkal is szembesültünk: a régi fenyőfák gyökérzete nyomta fel a sírokat, ezért azokat kivágtuk, a régi kerítést elbontottuk.

20231203_temetofejlesztesek_ut (4)
Forrás: Unger Tamás

A falu vezetése a nagyunyomi temető bővítéséről sem tett le: ahhoz a balogfai temető több, mint 12 millió forintos fejlesztése után 2022-ben nyílt meg a pénzügyi lehetőség. Mindkét projekthez a Magyar falu programból jutottak támogatáshoz. - A gazdáktól megvásárolt földeket a temetőhöz kapcsoltuk, elkerítettük, új járdát is építettünk – tájékoztatott Tarsoly Alfonz, hozzátéve: szeretnének új fákat is ültetni, zöldíteni.

A beruházás november végén fejeződött be, ám az önkormányzatnál nem tétlenkednek, már készülnek egy újabb pályázat benyújtására a Magyar falu program legújabb felhívására. Az óvodát – ahol a gyereklétszám egy év alatt duplájára, negyvenre emelkedett – tornaszobával és parkolóval fejlesztenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában