Horgász

2023.12.26. 10:54

Megérkeztek a Döröskei-tó első lakói

Közmeghallgatást tartott Döröske Községi Önkormányza, amelyen Dománé Tóth Erika polgármester tájékoztatott a település történéseiről, fejlesztéseiről, beszámoló hangzott el a település közbiztonsági helyzetéről is, valamint Puskás Norbert a MOHOSZ alelnökeként a Döröskei víztározóról aktualitásairól számolt be.

Vaol.hu

Forrás: VN

Hazánkban mintegy 2218 nyilvántartott halgazdálkodási vízterület található, melyből az állami, vagy többségi állami tulajdonú természetes vízterületek döntő többsége, összesen 134 673 hektár a MOHOSZ szervezeti rendszerébe tartozik. Az országos szervezet számos tevékenysége mellett végezte el az elmúlt két évben a Döröskei-tó alapinfrastruktúrájának megújítását saját forrásból és a víztározóra elnyert projekt új gazdájaként - részletezte Puskás Norbert. 

Szólt arról is, az eddig elvégzett munka eredményeként a tó vízjogi üzemeltetési engedélyt kapott az idén a következő 20 évre, majd a második mérföldkőként elkészült a tó halgazdálkodási terve, melyet a szakhatóságok 2027. december 31-ig jóváhagytak. Az elmúlt időszakban a halgazdálkodási tervvel összhangban megérkeztek a tó első új „lakói”, összesen 468 kilogramm ponty, valamint november hónapban 500 kilogramm válogatott dévérkeszeg formájában.   

Puskás Norbert kiemelte, hogy az elmúlt két évben elvégzett munkálatok, és engedélyezési eljárások kevésbé voltak látványosak, de a tó jövőbeni komplex hasznosítása szempontjából alapvető fontosságúak. A halasítások a tervek szerint folytatódnak a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában