Mintegy negyven gyermek

2023.12.03. 18:26

Nagycsaládosok a Mikulás-vonaton: Celldömölkig utaztak a Nagyszakállúval - fotók

Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület szervezésében mintegy negyven gyermek utazhatott a Mikulással Szombathelyről Celldömölkre.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

A szombathelyi vasútállomás aulájában a többméter magas, feldíszített karácsonyfánál lelkesen várták a gyerekek a Nagyszakállút vasárnap délelőtt. "Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó! Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll" - szólt csilingelő hangon énekük. Néhány perc várakozás után pedig megjelent a Mikulás, aki szeretettel köszöntötte a családokat. Az eseményen Németh Ákos, Szombathely tanácsnoka is részt vett.

- Harmadik éve, hogy a Mikulás ünnepséget vonatozással kötjük össze. Mindig a Szombathely és Celldömölk között közlekedő személyvonaton érkezik meg a nagycsaládosokhoz a Mikulás. Negyven gyermek regisztrált az eseményre, nagyjából 50-60-an lehetünk a szülőkkel együtt - tájékoztatott Görcz Gyula Csaba, a programot szervező Alpokalja Nagycsaládos Egyesület elnöke.

- Nagyon vártuk idén is a Mikulás-vonatot, hiszen tavaly utaztunk először. A legkisebb kisfiam akkor még csak kétéves volt, nem sok mindenre emlékezhet. Most viszont már folyamatosan beszél és kérdezget arról, ki az a Mikulás. Most találkozhatnak vele és megismerhetik - mondta el kérdésünkre Pehi Orsolya, aki három gyermekével érkezett az eseményre. A hangulatos utazást Celldömölkön pizzázás követte, fehérasztalnál kibeszélhették legfrissebb élményeiket a kicsik. A kora délutáni órákban tértek vissza a családok Szombathelyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában