2023.12.06. 11:37
Fiatalon már tudtam, hogy a vendéglátás az életem - Németh Dániellel beszélgettünk
Németh Dániel, a gasztronómia szerelmese. Már gyerekkorában tudta, hogy a vendéglátás lesz az élete. Vidéken, egy 500 fős faluban nevelkedett. Fiatal kora ellenére ,Szombathely egyik kikerülhetetlen vendéglátós alakja lett. Jelenleg is több üzletet üzemeltet a városban.
Fotó: © Cseh Gábor
Japánban, Hokkaidó szigetén működő VÍZ étterem konyhájában is tanulhatott.
- Volt kollégámnak köszönhetően, jött egy lehetőség, hogy kimehettem strázsolni Japánba. Ez azt jelenti, hogy betekintést nyerhetek más konyhák működésébe, dolgozhatok a csapattal, tanulhatok cserébe szállást és napi ellátást kapok.
Így alakult, hogy Japánba utaztam, Hokkaidó szigetére, ahol Moldován Viktor magyar séf keze alá dolgozhattam. Ez volt a híres, magyar névre hallgató „VÍZ”, ami a Michelin-kalauz által is ajánlott étterem. Nagyon sokat tanultam ott.
Dániel mesélt, az ott eltöltött hetekről, kalandokról. Azt is megtudtuk, hogy milyen tapasztalatokkal érkezett haza.
A szombathelyi vendéglátásról szerzett tapasztalatait is megosztja velünk, és vallja:
„A maximalizmus, precizitás legfontosabb ebben a szakmában”
Hallgassa meg vele készült beszélgetésünket!
vaol.hu podcast
- Miként működik a szimfonikus zenekar? Aki válaszol: Németh Imre
- Az első dominó – Vass Péter Bexter mesél a kávéról
- Minden, amit az önvédelemről tudni lehet – Vendégünk Szabolcs Gergely oktató
- Bepillantunk a divatvilág kulisszái mögé – Rónaszéki Anna modellel beszélgettünk
vaol.hu podcast
- Miként működik a szimfonikus zenekar? Aki válaszol: Németh Imre
- Az első dominó – Vass Péter Bexter mesél a kávéról
- Minden, amit az önvédelemről tudni lehet – Vendégünk Szabolcs Gergely oktató
- Bepillantunk a divatvilág kulisszái mögé – Rónaszéki Anna modellel beszélgettünk
- KULTivátor Podcast: Ki tudja hova lett a mozaik a szombathelyi aluljáróból?