Koronavírus

2023.12.05. 08:56

Növekvő betegszámok - Egyre több helyen ajánlják a maszk viselését Burgenlandban

Jelenleg növekszik az influenzaszerű fertőzések, a Covid-19 és az influenza miatti betegek száma Ausztriában. A burgenlandi egészségügyi intézmények szintén követik Johannes Rauch egészségügyi miniszter ajánlását, hogy viseljenek maszkot ott, ahol idősek és betegek találkoznak.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: ORF

A múlt héten az Osztrák Egészségbiztosítási Pénztár 8891 betegszabadság-jelentést rögzített Burgenlandban. Ezek közül 3508 influenzafertőzés, Covid-19 és bizonyos esetekben valódi influenza megbetegedések következménye volt - írja az ORF. 

Az FFP2 maszk hordása, különösen az egészségügyi intézményekben ismét ajánlott - közölte Michael Schriefl, az Orvosi Egyesület alelnöke. - Csak egyetérteni tudok az egészségügyi miniszter azon javaslatával, hogy mindenki, akinek fertőzésre utaló jelei vannak, vagy fokozottan veszélyeztetett betegek közé tartozik, akkor viseljen maszkot. 

A burgenlandi orvosok egyénileg kezelik a jelenlegi helyzetet. Vannak, akik arra kérik a megfázásos tünetekkel küzdő pácienseiket, hogy csak maszkkal lépjenek be a rendelőbe, vannak, akik külön időpontot adnak a számukra.

A burgenlandi kórházakban nincs általános maszkkövetelmény, inkább maszk viselésére van szükség – különösen olyan területekre, mint az onkológia vagy az intenzív osztály. Ha a betegeknél tünetek jelentkeznek, koronavírus-tesztet végeznek. A Health Burgenland szerint vasárnap 68 CoV-beteg volt az állami kórházakban.

 A Burgenlandi Vöröskereszt sürgős ajánlást adott ki minden olyan alkalmazottnak, aki kapcsolatba kerül a betegekkel, vagy aki egészségügyi és gondozási intézményben tartózkodik, hogy viseljenek FFP2 maszkot a fertőzések megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában