Advent

2023.12.17. 20:42

Öltöztessük ünneplőbe szívünket! - gyertyagyújtás Kőszegen

A 353. számú Chernel István Cserkészcsapat vitte el a betlehemi lángot és adta át vasárnap este a Jurisics téren a városnak a közös adventi gyertyagyújtás keretében.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Az első gyertya gyújtásakor Baranyayné Rohn Erzsébet evangélikus lelkész arról beszélt a Jurisics téren, hogy az adventhez a fény hozzátartozik, szükségünk is van rá ezeken a ködös napokon, hosszú estéken. Ebben a fényben tisztán látjuk magunkat, a társainkat, az útjainkat, a céljainkat.

A második gyertya gyújtásakor Kisantal Zsuzsanna, a Kőszegi Református Egyházközség lelkipásztora szentbeszédében kiemelte, hogy advent második vasárnapja a remény vasárnapja. A gyerekek az ajándékokat várják, de a felnőttek tudják: a legnagyobb ajándék, ha együtt lehetünk a szeretteinkkel. A várakozás másik iránya pedig a karácsony ünnepének lényegéről szól. Ez az időszak felkészülés arra, hogy ünneplőbe öltöztessük a szívünket.

Kőszeg adventi koszorúját az idén is Bakos György, a város Életmű Díjas virágkötője készítette el. Közreműködtek még a városi fúvószenekar tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában