Hagyományteremtő

2023.12.30. 12:18

Örömfutás Lászlóékkal - Mintegy félszázan indultak a körmendi családi ház udvaráról - fotók

László Zoltán testnevelő tanár és családja a futás szerelmese. Évente számos alkalommal vesznek részt különböző távú versenyeken a családtagok, akiknek nemcsak a teljesítmény fontos, hanem a közösen megélt élmény is. Az esztendő utolsó előtti napján - vélhetően hagyományteremtő szándékkal - közösségi futásra invitáltak mindenkit Körmendről és környékéről.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az örömfutásra mintegy félszázan jöttek össze, az eligazítás László Zoltánék Kossuth Lajos utcai családi házának udvarán zajlott. A családfő - aki nyugdíjas pedagógus, évtizedekig tanított a Somogyi Béla Általános Iskolában - igazi sportember és maga is nagy futó, nem is beszélve családjáról: a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki sportol valamit: futnak, fociznak, kézilabdáznak és crossfitre járnak.  

Két táv, 10 kilométer és 4 kilométer közül lehetett választani: a hosszabb távon a részvevők gyakorlatilag egész Körmendet érintették, az ipari partól a Várkertig. A legidősebb futó a főszervező bátya, a 71 éves László Gyula volt, a legfiatalabb három kislány, Szokolovszky Lia, Kocsis Linett és Simon Potyondy Lilien, előbbi kettő László Zoltán két unokája. 

A programot megtisztelte jelenlétével a szombathelyi Bazsó Tibor, aki már kétszer teljesítette a 246 kilométeres Spartathlont, az Athén Spárta közötti legendás ultratávú futóversenyt.

A bemelegítés előtt megemlékeztek a közelmúltban, tragikus hirtelenséggel elhunyt futótársról, László Sándorról.

A bő egyórás örömfutás László Zoltánék udvarán ért véget, ahol a feleség, Panni néni gulyással, pogácsával, egyéb finomságokkal és italokkal kínálta a futókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában