Egy évszázad

2023.12.29. 14:27

Századik születésnapján köszöntötték fel Teri nénit Csepregen

Népes családja, valamint Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere köszöntötte fel a századik születésnapján, az idősek otthonában lakó Miklós Józsefné Teri nénit. 

Horváth László

A család apraja nagyja felköszöntötte Teri nénit

Fotó: VN

Gyerekek, unokák, dédunokák, ükunokák népes serege gyűlt össze Csepregen, a Területi Gondozási Központban. 

- Pontosan száz év telt el születésnapod, 1923. december 28-a óta – hallattuk a családi köszöntőben, ami így folytatódott: két gyermeked, hat unokád, húsz dédunokád, hét ükunokád született ezen száz esztendő alatt. Szinte nincs olyan hét, hogy ne lenne az egyik családtagnak születésnapja. 

Megtudtuk, Miklós Józsefné Teri néni élete első éveit Csepregen töltötte. Itt ismerkedett meg férjével, akivel 1947-ben kötött házasságot. Édesanyaja korai halála miatt már gyerekfejjel dolgozni kezdett. Később a soproni ruhagyár konyháján helyezkedett el. 1964-ben költöztek Sopronba, ahol 2003-ig lakott. Ebben az évben „hazament”, és lett a csepregi idősek otthona lakója. Férje, betegsége miatt 1992-ben hunyt el.  

Teri néni nemcsak a gondozási központ, hanem Csepreg legidősebb lakója is. Nem tétlenkedik: az intézményben az önkétes kertész munkásságát az akkori városvezetés oklevéllel ismerte el. Magára mindig szakít időt, csinosan öltözik, a fodrász pedig házhoz jön.  

- Nagy örömmel adtam át Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő levelét Teri néninek. Mi mást is kívánhattam volna neki, mint azt, hogy sokáig legyen még városunk lakója – mondta Horváth Zoltán polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában