Ünnepi előadás

2023.12.26. 15:48

Színdarabbal ünnepelték Vépen, hogy megszületett a Kisjézus

Tóth Katalin

Fotó: VN

Megtelt a Jézuskavárásra a vépi templom december 24-én, délután: a hittanos és ministráns gyerekek Szalay Márton kántor zenei kíséretével Jézus születésének történetével hangoltak a szentestére.

Karácsonykor, legbensőségesebb ünnepünkön a templomi közönség a szereplőkkel együtt arra a szent éjszakára készült, amelyen Jézus Krisztus, Üdvözítőnk a világra született. Isten elküldte fiát a földre, hogy a szeretet elinduljon hódító útjára az emberek között, legyőzze a sötétséget, a bűnt, a rosszat – hangzott el. A látottak pedig megmutatták, hogyan árad ki a fölséges isteni jóság a világra. Színesen, hitelesen elevenedett meg a bibliai történet.

Az előadás után a betlehemi Születés Templomának örökmécseséről meggyújtott lángból ki-ki hazavihetett. Ugyanaz a láng világított a vépi otthonokban, ami Jézus születésének helyén is hirdette, hogy világra jött a világ világossága.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában