Adatok

2023.12.11. 20:25

Több covidos beteget szűrtek ki a Markusovszky-kórház egyik osztályán

A szombathelyi közgyűlés bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottsági ülésén dr. Stánitz Éva, a Markusovszky-kórház orvosigazgatója adott tájékoztatást hétfőn.

Tömböly Ágnes

Szeptemberben jelentkeztek újra covidos betegek a szombathelyi Markusovszky-kórházban - adott összefoglalót a jelenlegi helyzetről dr. Stánitz Éva a Városháza első emeleti kistermében tartott bizottsági ülésen. Az orvosigazgató arra is felhívta a figyelmet: a járványhelyzetben mindenki megtanulhatta, egy pillanat alatt sok minden változhat. Erre bizonyíték: a bizottsági ülés napján, hétfőn 12 új Covid-beteget szűrtek ki a szombathelyi kórház egyik osztályán. A Covid-vírus primer tüneteivel - magas láz, tüdőgyulladás, oxigénellátási zavarok - további 16 beteget ápolnak a szombathelyi kórház fertőző osztályán, ahol szeptember óta összesen 67 fertőzöttet láttak el. Intenzív kezelést az elmúlt hónapokban hárman kaptak - tudtuk meg

A betegség megelőzéseként dr. Stánitz Éva most is ajánlotta a maszkviselést, a C-vitamin szedését és a gyakori kézmosást, hozzátéve: a Covid-betegség lefolyása ma már általában jóval enyhébb tünetekkel jár, mint a járvány berobbanásakor. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában