Ünnep

2023.12.16. 20:08

Vár a vásár, a kisvonat – a szombathelyi Fő téren

A szombathelyi Fő téren ma kora délután nem sokan voltak, de az vásári adventi hangulatot megszínezte a napsütés, a karácsonyfára való díszeknek mindenféle fény jól áll.

A karitászos pavilonnál megcsodáltuk, milyen ügyes kezek pingálták az üveggömbökre a mackókat, házakat, pingvineket, és az elfeledett hóembereket, ma már annyira ritkán esik a fehér áldás az égből, hogy retró motívumnak számít. A toboz védelmi szimbólum, a belőle készített manó jó ajándék a gyermekeknek, az asztali dísz az fenyőillatú erdőt idézi otthonunkba.

 

Egy másik pavilon előtt hatalmas Micimackó hívogat, mellette vicces maci csücsül: nem megvásárolható, de meg lehet csodálni a fején billegő Mikulásos szarvakat. A Mikulásházban a gyerekek még mindig dobhatnak a ládába üzenetet a Télapónak, akinek egy évébe telik majd mire mind feldolgozza, és újra eljön közénk. Addig meg lehet robogni körbe-körbe a főtéri kisvonatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában