Karácsony

2023.12.18. 07:00

Vásárlási lázban égnek a szombathelyiek - fotók

Kitört a vásárlási láz a hétvégén a vármegyeszékhelyen: ékszert, könyvet, műszaki cikket, ruhát kerestek többen karácsony előtt egy héttel, de az élelmiszerüzletek környékén is megélénkült a forgalom – aki tehette, már beszerezte az ünnepi menühöz valót.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Jelentősen megnőtt a forgalom a bevásárlóközpontok környékén a hétvégén, a parkolókban alig lehetett helyet találni, miközben a gyalogosok az égbe érő televíziós dobozt cipelve, könyvkupaccal egyensúlyozva, kitömött táskákkal szlalomozva próbáltak eljutni egyik helyről a másikra. Kitört a vásárlási láz Szombathelyen. Ezt erősítette meg lapunknak a város talán legnagyobb bevásárlóközpontjának ügyvezetője, Farkas Richárd is. Megtudtuk: naponta mintegy 11 ezer látogatót számlálnak, ez a 2019-es évi számokhoz hasonló adat. - Különböző családi programokkal igyekszünk becsábítani a vásárlókat, akik ebben az időszakban célzottan karácsonyi ajándékot keresnek nálunk: a műszaki cikkek és a sportfelszerelések különösen népszerűek - mondta. 

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

Belestünk a könyvesboltba, Pál Andrea kereskedő érdeklődésünkre úgy fogalmazott: - a könyv még mindig az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék, ráadásul jobbnál jobb megjelenések színesítik a kínálatot ebben az időszakban, nehéz nekik ellenállni. Az eladásaik nagy százaléka gyermekkönyv, tapasztalatai szerint a kezdő olvasóknak gyakorta kalandos történeteket választanak, a 10-12 éves korosztály kedvenc témái közé tartozik a csillagászat, űrkutatás.  Tapasztalatai szerint a pandémia okozta bezártság sok olvasót hozott, akik azóta is könyvszeretők maradtak. Kirajzolódni látszik közben egy új trend is: a videós közösségi portálon bemutatott könyvek nagyon népszerűek a fiatalok körében. - Ha december, akkor télikabát - mondta Balogh Kata eladó az egyik sport- és divatáruboltban. A forgalommal itt is elégedettek, az, hogy a hétvégék jóval erősebbek - természetes. Ahogy gyakorta megesik az is: a férj másnap visszatér, hogy megvásárolja a ruhát, amely a feleségének tetszett, de nem vitt el.

Egymásnak adták a kilincset az érdeklődők az egyik belvárosi ékszerüzletben is. - Mikulás óta kiemelt a forgalmunk. Hölgyeknek a divatékszer, férfiaknak az automata óra az idei sláger. Online is sok a megrendelésünk, mintha a covid óta még többen felismerték volna: kényelmesebb a képernyőn keresztül választani. Igazából rizikó nincs, január 10-ig bármit visszacserélünk - fogalmazott Horváth Ádám üzletvezető, aki elárulta azt is: fogynak a jegygyűrűk is, többen készülnek karácsonyi lánykérésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában