Fejlesztés

2024.01.29. 14:43

200 millió forintos beruházás a sárvári kórház területén

Vaol.hu

Forrás: Facebook/ Sárvár Lendületben

Hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező egészségügyi, wellness és szállodai szakértők, elismert szakmai partnerek, kiemelkedő tehetségű építészek, illetve belsőépítészek szoros együttműködésével nyitja meg hamarosan kapuit a Melea – The Healt Concept Hotel Sárváron, amelynek köszönhetően egy új prémiumkategóriás szállodával bővül a magyar turizmus - olvasható a Sárvár Lendületben közösségi oldalán.

🟢A fejlesztés mintegy 80 új munkahely létrehozásával a térség gazdaságának és munkaerőpiacának fellendítéséhez is hozzájárul amellett, hogy jelentős adóbevételt is generál a városnak.

🟢„A társaságunk által birtokolt telek évtizedekkel korábbi kiszabályozásakor a sárvári önkormányzat határozta meg a telek megközelítésének módját – az akkor még önkormányzati tulajdonban álló - Szent László Kórház területén keresztül, és értékesítette ezután a telket. A fejlesztés megvalósulása és a hotel közúti megközelíthetőségének biztosítása érdekében a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. 2023-ban megállapodást kötött a Magyar Államot képviselő MNV Zrt.-vel, illetve a sárvári Szent László Kórházzal. A megállapodás értelmében az Unione Sárvár Kft. vállalta közel 200 millió forint értékű értéknövelő beruházás megvalósítását az érintett területen, illetve a sárvári Szent László Kórház számára.” - olvasható a cégnek a sárvári önkormányzat részére eljutatott közleményében.

🟢A hotelt fejlesztő cég megvalósítja a Szent László Kórház ápolási osztályának részleges átépítését és modernizálását, valamint az osztálynak helyt adó épület tetőszerkezetének felújítását. Vállalta a Szent László Kórház számára új, korszerű patológia építését, az új patológia felépítéséig ideiglenes patológiai felépítmény biztosítását, az érintett területen lévő korszerűtlen proszektúra, illetve használaton kívüli, leromlott állapotú épületeket bontását. Már elkészült a kórház dolgozói számára egy 50 férőhelyes, korszerű parkoló a napelempark alatt. Korszerűsítik a terület portáját a szükséges kapukkal és sorompókkal együtt.

🟢A magánúthoz kapcsolódó munkálatok már elkészültek, míg a kórház korszerűsítési munkálatai 2024 tavasszal fejeződnek be – tudtuk meg a közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában