Csendes főhajtás

2024.01.24. 18:25

A deutschlandsbergi buszbaleset áldozataira emlékeztek Kőszegen - fotók

Huszonöt éve minden január 24-én gyásznapot tartanak Kőszegen, megemlékezve az 1999-ben történt deutschlandsbergi buszbalesetről, amelyben 18 kőszegi és szombathelyi diák vesztette életét. A megemlékezést idén is a Jurisich Miklós Gimnázium udvarán kialakított emlékkőnél tartották meg.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A gimnázium udvarán gyászoló hozzátartozók, ismerősök és barátok gyűltek össze, hogy Kirner Antal Zoltán kőszegi és Fernandes Loyd kőszegszerdahelyi plébánosok vezetésével és támogatásával közösen imádkozzanak az elhunytakért. A megjelentek előbb az emlékezés mécseseit és virágait helyezték el az emlékműnél, majd Básthy Béla, Kőszeg polgármestere szólt az emlékezőkhöz. - Huszonöt év alatt kifogytunk a szavakból. A szavakból, melyek talán soha nem is voltak alkalmasak arra, hogy leírják, mit érzünk. Mert nem lehet elmondani a hiányt, a veszteséget, az ürességet, amely huszonöt év után is átjárja a szívünket és amely miatt huszonöt éve mindig annyira didergető a városunkban január huszonnegyedik napja – hangzott el megemlékezésében.

A csendes főhajtást követően a Jézus Szíve templomban tartottak szentmisét a buszkatasztrófa áldozataiért.

A 25 évvel ezelőtt történtekre a baleset helyszínén, Deutschlandsbergben január 26-án, pénteken 16 órakor tartanak megemlékezést osztrák és kőszegi tűzoltók részvételével, azt követően a helyi plébánia templomban magyar művészek orgona-szaxofon koncertjével tisztelegnek az áldozatok emléke előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában