Bemutató

2024.01.24. 17:25

A világ egyik legkeményebb karate-stílusa a Premontreiben - fotók, videó

A Premontrei Gimnázium tanulói a Honvéd Kadét Program keretében, a Honvédelmi Sportszövetség pályázatának támogatásával ismerkedtek szerdán a Japán kyokushin karatéval, amit a világ egyik legkeményebb karate-stílusaként tartanak számon.

Gáspár Eszter

Forrás: Unger Tamás

Mágedli Tibor, a kyokushin szombathelyi karate csoport elnöke elmondta:

-Tartalékos katonaként és karate edzőként felmerült bennem, hogy bemutatjuk ezt a sportot azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek a honvédelem iránt. A kadét program, a katonai testnevelés és az önvédelem a kyokushin karatére épül. Ennek a megalkotója Furkó Kálmán volt, aki mind a Magyar Honvédségen belül, mind a magyar harcművészeti életben felbecsülhetetlen jelentőségű örökséget hagyott maga után. A világon negyedikként kapta meg a 8. mesterfokozatot (dant).

A bemutatóedzésen a diákok megismerkedtek a karate ütésekkel, rúgásokkal. A védekezéssel és a nagyon látványos töréstechnikákkal, amit később csoportokban saját maguk is kipróbálhattak.

A Premontrei Gimnázium igazgatója, Hancz Gábor Tamás O. Praem. elmondta:

- Az iskolánkban a komplex honvédelmi nevelést próbáljuk elősegíteni a diákjaink körében. 26 tanuló kapott lehetőséget arra, hogy kipróbálhassa magát fakultáció keretében. A további programok között szerepel: tematikus túra, laktanya-látogatás, lövészetet is tartalmazó akadályverseny, illetve ahogy ma is látható, a küzdősportok ismerete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában